Special Interest Group ‘Urban Tourism 08 jun '22 - 10 jun '22

Special Interest Group ‘Urban Tourism

Woensdag 8 en vrijdag 9 Juni spraken Bianca Kluin en Ko Koens bij het internationale ATLAS seminar van de Special Interest Group ‘Urban Tourism’. Voor dit seminar kwamen onderzoekers uit heel Europa bijeen in Helsingborg, Zweden, waar onder andere onderwerpen zoals de sociale impact van toerisme, wellness toerisme en digitaal toerisme werden besproken.

 

Bianca vertelde over haar onderzoek in Rotterdam Zuid, waarvoor ze samen met studenten, vele bewoners uit Zuid heeft gesproken. Ze gaf aan dat mensen in Rotterdam Zuid in het algemeen positief staan tegenover toeristische ontwikkelingen, mits dit niet ten koste gaat van de lokale identiteit.  Ko besprak ervaringen uit het SmartCulTour project en de mogelijkheden en onmogelijkheden van co-creatie, mede gebaseerd op ervaringen opgedaan met het ‘Urban Leisure and Tourism’ Lab in Hoek van Holland en Bospolder Tussendijken.

Beide presentaties werden positief ontvangen, waarbij deelnemers enthousiast reageerden op de ontwikkelingen in de stad en de manier waarop onderzoek in het lab bijdraagt aan de verdere ontwikkelingen en activiteiten van de stad. Naar aanleiding van haar presentatie heeft Bianca zelfs nog een kort werkbezoek gedaan in de wijk Drottninghög, waar soortgelijke ontwikkelingen als in Rotterdam Zuid plaats vinden.

22 juni 2022