Cultuur als katalysator: Nieuwe toeristische trends worden onderzocht tijdens de door de EU gefinancierde eindconferentie SmartCulTour in Brussel 24 mei '23 - 24 mei '23

Cultuur als katalysator: Nieuwe toeristische trends worden onderzocht tijdens de door de EU gefinancierde eindconferentie SmartCulTour in Brussel

Belanghebbenden uit de sector cultureel toerisme in Europa worden uitgenodigd om deel te nemen aan de slotconferentie van het door de EU gefinancierde project SmartCulTour op 24 mei in Brussel. Het evenement zal internationale deskundigen bijeenbrengen om opkomende toeristische trends te onderzoeken en prioriteiten vast te stellen om het cultureel toerisme opnieuw te definiëren voor duurzame bestemmingen.

De conferentie gaat in op het belang van het inzetten van de kracht van cultuur en lokale waarden om de bezoekerservaring te herdefiniëren. Breda University of Applied Sciences en Inholland University of Applied Sciences zullen aan het evenement deelnemen als een van de partners binnen het consortium van het SmartCulTour-project.
Tot de bevestigde sprekers behoren deskundigen van de Europese Unie, de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO), de Internationale Raad voor Monumenten en Landschappen (ICOMOS), universiteiten, het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van SmartCulTour en andere Europese projecten die momenteel aan cultuurtoerisme werken.
Sinds SmartCulTour in januari 2020 van start is gegaan, heeft het project de ontwikkeling van Europese regio’s ondersteund door hen een reeks strategieën aan te reiken om met belanghebbenden samen te werken en duurzame cultuurtoeristische ervaringen te co-creëren.
Het project is uitgevoerd via zes proeftuinen in heel Europa (België, Kroatië, Finland, Italië, Nederland en Spanje). De instrumenten van het project en de verschillende ervaringen van de SmartCulTour Living Labs met belangrijke doelgroepen zullen worden gedeeld tijdens de slotconferentie van het project. Download voor meer informatie het programma van de SmartCulTour Slotconferentie.

17 mei 2023