ENSUT BarCamp over regeneratief toerisme

ENSUT BarCamp over regeneratief toerisme

Op 15 april organiseerden we onze eerste ENSUT BarCamp over regeneratief toerisme en placemaking. Dit BarCamp-evenement bracht thought leaders, experts uit de sector en gepassioneerde individuen samen om de transformatieve mogelijkheden te verkennen van toerisme dat zowel de omgeving als gemeenschappen verbetert.

Het evenement begon met een boeiende keynote van Jenny Andersson, die op inspirerende wijze het concept van regeneratieve placemaking introduceerde. Haar inzichten zetten een optimistische toon voor de dag en benadrukten innovatieve benaderingen die een blijvende positieve impact kunnen hebben op het toerisme.

De discussies die volgden waren dynamisch en inclusief, en boden iedereen een platform om idee├źn en perspectieven uit te wisselen. Deze gesprekken behandelden een reeks belangrijke kwesties, van de uitdagingen van massatoerisme tot de integratie van duurzame praktijken en de cruciale rol van het betrekken van de jeugd bij onze collectieve reis naar een groenere toekomst.

Deelnemers gingen diep in op onderwerpen als praktische stappen voor het implementeren van initiatieven voor regeneratief toerisme op zowel lokaal als regionaal niveau. De sessies werden verrijkt met casestudies en voorbeelden van succesvolle strategie├źn die momenteel worden gebruikt, waardoor de deelnemers bruikbare inzichten kregen.

De energie en toewijding van alle aanwezigen waren echt inspirerend. Het was een dag van gepassioneerde discussies, netwerken en samen leren, allemaal gericht op het omvormen van de toeristische sector tot een duurzame kracht for good.

Hou onze website in de gaten voor informatie over nieuwe evenementen!

18 april 2024