Bringing Buzzwords to Life!

Bringing Buzzwords to Life!

Op 25 april bood de CityDNA #RealityCheck conferentie in Bologna een uitstekend platform om de laatste trends in destinatiemarketing te bespreken. Een van workshops werd verzorgd door Ko Koens en Iris Kerst van Hogeschool Inholland en Claire van Schagen van Rotterdam Partners. De sessie richtte zich op de praktische toepassing van buzzwords bij het promoten van bestemmingen door Destination Marketing Organizations (DMO’s).

Hoogtepunten van de workshop

De workshop bood een gedetailleerde verkenning van de impact, uitdagingen en kansen die gepaard gaan met het gebruik van buzzwords in destinatiemarketing. De belangrijkste punten van de sessie waren

  • Duidelijkheid en impact: Er werd benadrukt hoe belangrijk het is om buzzwords begrijpelijk en impactvol te maken. Het is essentieel om deze termen duidelijke definities en een tastbare betekenis te geven om ervoor te zorgen dat ze de beoogde boodschap effectief overbrengen.
  • Voortdurende verbetering: Deelnemers werden aangemoedigd om zichzelf en hun collega’s voortdurend uit te dagen. Het doel is om ervoor te zorgen dat modewoorden niet louter jargon zijn, maar echte, concrete concepten overbrengen.
  • Initiatief en experimenteren: De workshop pleitte voor het nemen van de eerste stappen naar implementatie. Experimenteren en nieuwe benaderingen uitproberen zijn cruciaal om vooruitgang te boeken, ook al gaat dat met vallen en opstaan.

Interactieve sessies

Het interactieve karakter van de workshop begon met een “Buzzword Bingo” activiteit. Deze boeiende start zette de toon voor deelnemers om buzzwords te personaliseren en hun toepassing in real-world scenario’s te illustreren. De sessie werd afgesloten met levendige interacties en creatieve interpretaties, waardoor de deelnemers praktische inzichten en strategie├źn kregen om in hun werk toe te passen.

Vooruitblik

De CityDNA #RealityCheck conferentie onderstreepte het belang van duidelijke, bruikbare communicatie in destinatiemarketing. De workshop liet zien dat het concreet en betekenisvol maken van buzzwords hun impact aanzienlijk kan vergroten.

10 juli 2024